Deze 5 bloeiende kamerplanten fleuren je interieur op!

Deze 5 bloeiende kamerplanten fleuren je interieur op!

Ben je op zoek naar een bloeiende kamerplant, maar zie je de bomen door het bos niet meer? Wij hebben onze top 5 populaire bloeiende kamerplanten op een rijtje gezet. Laat je vooral inspireren en fleur jouw interieur op met een van onze prachtige kamerplanten.

 

Anthurium (Flamingoplant)

Deze bloeiende kamerplant wordt ook wel de ‘flamingoplant’ genoemd. Door de uitgesproken vorm van het blad en de kleurenpracht, vaak in roze tinten, doet de Anthurium vaak denken aan een flamingo die boven de omgeving uitsteekt. Deze bloeiende kamerplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar hij groeit in het tropisch regenwoud. Hierdoor is het dus belangrijk om de plant op een warme plek met een hoge luchtvochtigheid te plaatsen.

 

De Anthurium is één van de weinige kamerplanten die het hele jaar door kan bloeien. Een zeldzame eigenschap, waardoor deze plant erg populair is. Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare kleur: roze, wit, paars, groen, bruin en rood. De bloeiende kamerplant Anthurium is niet alleen een prachtig plaatje, maar ook nog eens makkelijk in onderhoud. Bekijk onze collectie Anthuriums in onze winkels en scoor een fleurige plant waar je jarenlang plezier van kan hebben!

Orchidee

De orchidee is misschien wel de meest bekende sierbloem van Nederland en is in vele kleuren beschikbaar. Van oorsprong komt de plant uit Zuidoost-Azië en Australië, waar hij vooral groeit tussen de bomen, spleten in rotsen of in een goede luchtdoorlatende grond. Een orchidee is erg compact, waardoor je ‘m gemakkelijk leuk kunt neerzetten op de vensterbank met indirect zonlicht. Houd er wel rekening mee dat de aanmaak van knoppen wordt bevorderd door een de natuurlijk schommeling van dag- en nachttemperaturen. Pas dus op met constante blootstelling aan de centrale verwarming.

 

 

De orchidee heeft maar weinig water nodig. Na de oorspronkelijke bloeiperiode kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat uitlopen. Met voldoende liefde en aandacht kun je lang genieten van de prachtige gekleurde bloemen.

 

Strelitzia Regina (Paradijsvogelbloem)

De Strelitzia Regina, oftewel ‘paradijsvogelbloem’, is met haar grote groene bladeren een van de meeste exclusieve bloeiende kamerplanten. De plant kan goed tegen de zon, want hij staat graag op een plek met zoveel mogelijk licht. Een paradijsvogelbloem heeft hierdoor wel relatief veel water nodig. Deze ‘Bird of Paradise’ komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en komt aan zijn bijnaam door de schitterende vorm en kleur van de bloemen.

Hij heeft wel even de tijd nodig om uit te bloeien tot een kamerplant van formaat, maar vaak wordt het wachten dan ook beloond! Uit het grijze omhulsel komen namelijk prachtige feloranje en paarsblauwe bloembladeren, waardoor het net lijkt alsof de paradijsvogel uitvliegt. Een echte eyecatcher in jouw huis!

 

Kalanchoë

Bloemen in funky kleuren, bijzondere blaadjes en een exotisch uitgelaten karakter. Dat is waar de kalanchoë uit Madagascar bekend om staat. De bloeiende kamerplant kan volle directe zon verdragen, maar kan ook prima op een schaduwlocatie staan. De kalanchoë maakt dus alle plekjes in je interieur mooier! De kalanchoë is de ideale vakantieplant, omdat deze weinig water nodig heeft en je er dus amper omkijken naar hebt. Hoewel, de vrolijke bloemetjes zijn natuurlijk een echte blikvanger.

 

 

Bromelia

Wil je je woonruimte opfleuren? Dan is de Bromelia misschien wel de ideale plant voor jou! De Bromelia is ontstaan in het Andesgebergte en de tropische regenwouden van Uruguay. Het is een tropische plant die bestaat uit een kokertje waar een prachtige en kleurrijke bloem met een exotische uitstraling uit bloeit. Een echte fleurige toevoeging aan jouw huis dus. Deze bloeiende kamerplant houdt veel van indirect zonlicht en heeft ongeveer één keer per week water nodig. Daardoor is de Bromelia zeer makkelijk te verzorgen.

 

Kamerplanten vind je bijSTOX
Naast deze vijf b(l)oeiende exemplaren vind je online en in onze winkels nog veel meer soorten kamerplanten. Of je nu aan de hand van strakke, moderne bloempotten trendy geluk in huis haalt of met luchtzuiverende planten voor gezond geluk gaat: plantgeluk vind je bijSTOX!